Oferte Web Hosting
Oferte VPS Hosting
Oferte Web Design

Sistemul de achitări BARTER

Categoria: Noutățile companiei


Barterul sau schimbul de bunuri si servicii de valoare egala, este o alternativa simpla, eficienta la modalitatile clasice de a tranzactiona, este solutia potrivita atat pentru persoane fizice, cat si pentru persoane juridice care doresc sa faca achizitii fara a cheltui bani. Folosit corect, barterul devine un instrument eficient de maximizare a profiturilor si dezvoltare a afacerilor.

 

Ce este barterul? 

In termeni simpli, barterul reprezinta un schimb de servicii sau produse intre doua parti, doi parteneri si nu implica un transfer de bani. Se spune ca oricine are ceva de oferit la schimb. Se poate face barter cu servicii, produse, competente, in aproape orice domeniu. Scopul esential al acestor schimburi este, in primul rand, economisirea, salvarea lichiditatilor, diminuarea cheltuielilor. 

 

Barterul sau trocul dateaza din cele mai vechi timpuri, acest tip de afacere fiind considerat drept prima forma de comert practicata de om. Barterul se bazeaza pe angajamente egale. Reciprocitate in ceea ce priveste valoarea marfurilor oferite la schimb, reciprocitate in ceea ce priveste avantajele partilor, dar si in increderea intre partenerii de afaceri. Fara aceasta reciprocitate, nu se poate incheia o tranzactie in sistem barter. 

 

In general, pentru a face un barter nu sunt necesare cheltuieli, astfel ca schimbul se realizeaza, spre beneficiul partenerilor, fara a implica obisnuitele cheltuieli aferente unei tranzactii (datorate intregului proces prin care se ajunge la incheierea acesteia – marketing, promovare, vanzare). Insa, bunurile oferite la schimb trebuie atent evaluate, astfel incat schimbul sa fie echitabil pentru ambele parti.

 

In ultimii ani, barterul se bucura de o noua imagine, upgradata. Nu mai este considerat demodat, ci se dovedeste a fi o alternativa simpla, ingenioasa, eficienta la modalitatile clasice de a tranzactiona, mai ales pe timp de criza sau in cazul unei economii in cadere. Evolutia pozitiva se datoreaza aparitiei computerelor si Internetului, care au facut posibila tranzactionarea prin barter intr-o forma simpla si necostisitoare, datorita capacitatatii unui computer de a urmari astfel de tranzactii pe Internet si de a stoca date utile. Pentru a facilita schimburile online de produse si servicii au fost dezvoltate diverse modalitati, intre care cele mai importante sunt siteurile care intermediaza bartere. 

 

In prezent, se apeleaza din ce in ce mai mult la barter pentru:

- cresterea vanzarilor si marirea portofoliului de clienti

- rezolvarea diverselor blocaje ale activitatii si valorificarea creantelor

- reducerea si optimizarea stocurilor si activelor

- salvarea lichiditatilor

 

Barterul este o forma de comert flexibila ce poate fi practicata atat de persoane fizice, cat si de catre companii sau firme mici si mijlocii. Afacerile in sistem barter sunt avantajoase pentru ambele parti implicate in tranzactie, te ajuta sa-ti extinzi lista de contacte business sau sa dobandesti noi clienti.

 

Avantaje barter

Cu un minim de efort din partea partenerilor de afaceri, barterul poate deveni un instrument eficient de salvare a lichiditatilor. Barterul aduce cu sine un numar de beneficii care l-au facut popularr in ultimiii ani in lumea afacerilor. 

Barterul :

- Salveaza/Economiseste lichiditatile. Din moment ce se bazeaza pe schimb de marfuri, nefiind nevoie de o tranzactie financiara, o astfel de afacere devine avantajoasa pentru ambele parti.

- Genereaza profit prin valorificarea marfurilor excedentare.

- Aduce noi clienti care daca sunt multumiti de afacere, vor recomanda la randul lor, mai departe, compania/firma in cauza. De altfel, ambele parti pot face reciproc recomandari unor clienti noi, chiar si acelora care platesc cash.

- Valorifica stocuri. Prin barter sunt valorificate marfuri excedentare care, in alta situatie, ar fi ramas depozitate si s-ar fi pierdut in cele din urma.

- Valorifica timpii morti si potentialul nefolosit.

- Inlesneste achizitii mai ieftine – serviciile si produsele obtinute prin barter se dovedesc intotdeauna a fi mai ieftine decat daca tranzactia s-ar fi facut cu cash.

- Poate aduce cu sine extinderea unui business de la nivel local la nivel regional, national, global etc. Prin intermediul unor bartere, o companie/firma poate ajunge sa realizeze tranzactii cu altele aflate in regiuni care fizic nu-i sunt accesibile decat foarte greu sau chiar deloc.

 

Multe firme descopera cat de eficient si de profitabil este barterul in cresterea puterii de cumparare. Iata cateva alte beneficii de care se bucura cei care incheie astfel de tranzactii:

- cresterea cifrei de afaceri prin vanzari suplimentare

- finantarea altor cheltuieli recurente

- acorduri comerciale cu noi clienti

- fidelizarea clientilor

- optimizarea achizitiilor

- cresterea puterii de cumparare

- valorificarea stocurilor si serviciilor disponibile

 

Prin acceparea barterului sunteti la un pas de a elimina traseul complex al banilor. Profitati de aceasta oportunitate apeland la bartere! Astfel puteti sa:

- salvati lichiditatile

- scurtati circuitul de incasare a banilor si scapati de dobanzi si comisioane la banci

- optimizati si valorizati stocurile si activele

- stingeti datoriile prin fructificarea creantelor

- incasati contravalorile datoriilor prin bunuri si servicii

- valorificati orice excedent?

- scapati de inventarea valorificand stocurile

- aveti acces pe o piata a schimburilor si licitatiilor

- aveti o alternativa la forta de vanzari clasica

- aveti noi oportunitati de a gasi si incheia afaceri cu alti parteneri

- aveti solutii de iesire din blocaj in orice moment

Asistenta Online
  • Asistența Online este disponibilă 24 ore din 7 zile, iar apelurile telefonice începînd cu orele 9:00 pînă la 18.00 în orice zi a săptămînii.

Informatie Tehnica
  • Sisteme de operare : Cloud Linux

  • NS-uri primare :
    ns1.key.md (ip: 46.102.172.11)
    ns2.key.md (ip: 46.102.154.11)

  • Panou de control (cPanel) Autentificare
^