Oferte Web Hosting
Oferte VPS Hosting
Oferte Web Design

Servicii Software

Categoria: IT Outsourcing

Componentele software ale unei retele de calculatoare dau viata dispozitivelor hardware. Ele reprezinta un element esential in desfasurarea oricarei afaceri moderne. Fara un software stabil si care sa fie administrat de persoane competente nu este posibil sa se puna in valoare intr-un mod optim adevaratul potential al infrastructurii informatice din orice firma care isi bazeaza activitatea pe tehnica de calcul. Serviciile software PRO-IT asigura instalarea, configurarea si administrarea corecta si profesionista a aplicatiilor atat pentru statii de lucru cat si pentru servere.

1.Servicii de instalare si configurare server


Servicii de instalare si configurare Microsoft Windows Server
Microsoft Windows Server este platforma de baza pentru domeniile construite pe sisteme de operare Microsoft. Include suport pentru tehnologii ca Active Directory, VPN si Kerberos. Functioneaza ca server pentru: WINS, DHCP, DNS, NAT, File/Print Server, Server WEB. Poseda functii avansate precum cea de server VPN, platforma pentru Conferencing Server, Primary Domain Controller, Backup Domain Controller si Active Directory.

Componente optionale:
- Instalare si configurare (fine tuning) Active Directory;
- Configurare Group Policy;
- Instalare si configurare Internet Information Server (IIS);
- Instalare si configurare server de fisiere si de imprimanta;
- Configurare Distributed File System (DFS);
- Configurare serviciu de "clustering" (MS Clustering Services);
- Configurare File Server Resource Manager:
- Quota Management;
- File Screening Management;
- Storage Reports Management.
- Configurare infrastructura de chei publice (PKI), inclusiv Certificate Server;
- Configurare RRAS (Routing and Remote Access Service) si VPN;
- Configurare Terminal Server (Remote Administration);
- Configurare Terminal Server (Application Mode);
- Instalare si configurare serviciu Fax.
Servicii de instalare si configurare Microsoft Exchange Server
Microsoft Exchange Server se integreaza perfect cu sistemul de operare Windows Server si este creat sa satisfaca cerintele companiilor medii si mari (ideala pentru companiile cu peste 50 de calculatoare). Impreuna cu clientul sau de mail, Microsoft Outlook, Exchange pune la dispozitie o infrastructura fiabila, scalabila si usor de administrat pentru mesagerie si colaborare.
Pentru utilizatorii mobili, Microsoft Exchange Server dispune de facilitatea Outlook Web Access (OWA), ce permite utilizatorilor sa-si acceseze emailul firmei de pe orice calculator conectat la Internet. Optional accesul prin Outlook Web Access se poate realiza utilizand Secure Sockets Layer (SSL), pentru a garanta confidentialitatea transferului de date dintre client si serverul de Exchange.

Componente optionale:
- Outlook Web Access (Secure Sockets Layer - SSL);
- Outlook Mobile Access;
- Configurari de DMZ (zona demilitarizata), Front End, Back End;
- Structuri de Public Folder-e si adrese de e-mail de companie;
- Chat, Instant Messenging.

Servicii de instalare si configurare Microsoft SQL Server
Microsoft SQL Server reprezinta unul dintre cele mai complexe sisteme de gestiune a bazelor de date relationale (SGBD). Acesta ocupa primul loc alaturi de Oracle in clasamentul celor mai folosite si complexe servere de baze de date folosite in prezent.
MS SQL Server se caracterizeaza prin usurinta procesului de administrare si implementare, prin gradul inalt de disponibilitate datorita tehnologiei MS Clustering Services si prin asigurarea unui nivel inalt de scalabilitate si securitate. MS SQL Server reprezinta o solutie ideala pentru retele omogene de calculatoare bazate pe platforma MS Windows.

Componente optionale:
- Instalare, configurare si administrare pachet software;
- Transfer de date cu /fara filtrare;
- Publicare date pe Web;
- Creare de task-uri pentru automatizarea administrarii;
- Creare politici de backup;
- Definire conturi de utilizatori, “server roles” si “database roles”;
- Planificare permisii si securitate;
- Planificare capacitate.

Servicii de instalare si configurare Microsoft Internet Security and Acceleration Server
Microsoft Internet Security and Acceleration Server este un server de firewall si cache care se integreaza perfect in sistemul de operare Windows Server. Server-ul ISA este ideal pentru imbunatatirea si controlul strict al accesului la Internet pe baza unor politici de acces si filtre aplicate la nivel de port, protocol, adresa IP, URL, aplicatie, etc. De asemenea, accesul prin proxy se poate realiza prin intermediul autentificarii utilizatorului si exista posibilitatea monitorizarii traficului prin intermediul unor rapoarte generate automat la intervale regulate de timp. Server-ul ISA in combinatie cu Microsoft Windows Server adauga un plus de securitate solutiei VPN, combinatiile putand fi folosite in functie de necesitati.

Componente optionale:
- Configurari complexe de filtre de aplicatie si de protocoale;
- Configurare Virtual Private Network;
- Publicare de servere (DNAT).

Servicii de instalare si configurare Microsoft Software Update Server (SUS)
Software Update Server este un substitut al sitului Windows Update. Acesta realizeaza o replica locala a patch-urilor de securitate de la http://windowsupdate.microsoft.com, iar sincronizarea acestora se poate face zilnic sau dupa o programare speciala (minim o zi, maxim o saptamana).
Actualizarile care sunt copiate local nu sunt puse imediat la dispozitia utilizatorilor, ele trebuiesc in prima faza sa fie aprobate de catre un administrator. Acest lucru implica testarea acelor patch-uri de catre administrator pentru a elimina posibilitatea aparitiei unor efecte secundare dupa instalare. Toate statiile de lucru care vor folosi SUS trebuie sa aiba instalata componenta client. Instalarea se poate face fie manual, fie folosind o solutie de implementare centralizata.

Servicii de instalare si configurare server Oracle Database
Oracle Database este primul sistem de gestiune al bazelor de date relationale (SGBD) creat special pentru a asigura accesul rapid si securizat la informatii partajate si distribuite transparent in retea (grid computing). Sistemul Oracle Database este proiectat sa ofere un grad inalt de scalabilitate si disponibilitate a informatiilor prin intermediul unui system complex bazat pe tehnologia "clustering" prefect integrabil in MS
Clustering Services.
Sistemul Oracle Database garanteaza un nivel ridicat de securitate al accesului la informatii prin posibilitatea criptarii fluxului de date dintre server-ul de baze de date si client cat si prin mecanisme puternice de autentificare sau de acces a utilizatorilor si verificare a integritatii datelor.
De asemenea, informatiile cu caracter vital (precum numerele cartilor de credit utilizate in tranzactii on-line) pot fi stocate intr-o forma criptata, adaugand astfel un nivel in plus de protectie si siguranta in cazul unui posibil furt de date.
Sistemul Oracle Database poate fi instalat pe diferite platforme MS Windows cat si pe platforme Linux/UNIX, ceea ce reprezinta un avantaj in special pentru cei care detin retele neomogene de calculatoare (ruleaza sisteme de operare diferite la nivel de statii server si/sau statii de lucru) si sunt in situatia de a selecta sistemul pe care sa ruleze serverul de baze de date.

Componente optionale:
- Instalare, configurare si administrare pachet software;
- Configurare parametrii si componente incluse la nivel de baza de date (fine-tuning):
- Memorie alocata;
- Setul de caractere utilizat;
- Tipul de conexiune la serverul de baze de date: dedicat/partajat;
- Numarul de procese utilizator concurente;
- Operatiuni de backup si recuperare a bazei de date.
- Transfer de date cu/fara filtrare;
- Planificare drepturi si metode de acces la nivel de utilizator si/sau serviciu, creare si implementare politica de securitate;
- Planificare capacitate;
- Monitorizare parametrii de functionare si utilizare, creare task-uri administrative.

Servicii de instalare si configurare server Linux
Linux este un sistem de operare cu sursa deschisa (open source) publicat sub licenta GPL (GNU Public License). Conceptul de "sursa deschisa" presupune accesul liber si neingradit la utilizarea si modificarea codului sursa. Pornind de la acest avantaj companiile au posibilitatea de a schimba modul in care functioneaza acest sistem de operare in vederea adaptarii la cerintele specifice activitatii pe care o desfasoara. Principalele atuuri ale acestui sistem de operare sunt viteza de lucru, cerintele hardware minime, nivelul ridicat de securitate pe care il ofera cat si posibilitatea de administrare de la distanta.

Linux este un sistem de operare deosebit de flexibil, complet echipat si nu in ultimul rand, gratuit. Pot fi descarcate direct din Internet diferite distributii de Linux fiind disponibil si un impresionant suport tehnic din partea celor implicati in dezvoltarea sau utilizarea acestui sistem. Datorita vitezei de lucru si a stabilitatii ridicate, Linux a devenit sistemul de operare preferat pentru multe tipuri de servere, un domeniu in care exceleaza fiind reprezentat de dezvoltarea si implementarea aplicatiilor Web.

- Instalare si configurare standard (RedHat, Suse, Mandrake, Slackware, Debian, Fedora, etc.);
- Instalare si configurare serviciu mail: MTA, IMAP, POP3, webmail (cu suport pentru SASL si SSL/TSL);
- Instalare si configurare serviciu DNS/DHCP/NTP;
- Instalare si configurare serviciu WEB (cu suport pentru SSL/TSL);
- Instalare si configurare proxy HTTP;
- Instalare si configurare serviciu FTP;
- Instalare si configurare serviciu SSH;
- Instalare si configurare canal de comunicatie securizat SSL;
- Instalare si configurare server de fisiere si de imprimanta;
- Instalare si configurare solutie de autentificare Kerberos;
- Instalare si configurare solutie OpenLDAP;
- Instalare si configurare solutii firewall si sisteme IDS/NIDS;
- Instalare si configurare solutii de management al latimii de banda (traffic shaping);
- Instalare si configurare solutie de rutare (split routing) si de acces prin VPN;
- Instalare si configurare software a dispozitivelor fizice prin recompilarea nucleului.

Servicii de instalare si configurare server UNIX
UNIX este sistemul de operare pe baza caruia Internet-ul a fost creat. UNIX, alaturi de Linux si Windows, este unul dintre cele mai utilizate sisteme si are cea mai lunga prezenta ca sistem de operare pe piata. Este un sistem de operare "multi-user" si "multitasking", fiind creat in laboratoarele Bell Labs la inceputul anilor '70.

Dezvoltarea ulterioara a acestui sistem de operare s-a facut mai intai in mediile academice, cea mai importanta institutie care a sustinut acest proiect fiind Universitatea Berkeley din California. Mediul de lucru pur UNIX, este reprezentat de o interfata in linie de comanda, dar la fel cum pentru sistemul DOS exista o interfata grafica (GUI) precum Windows, tot asa exista si pentru UNIX un mediu grafic - un exemplu in acest sens fiind sistemul X Window.

Avand in vedere ca poate rula pe orice platforma hardware existenta, sistemul UNIX este utilizat pentru rularea oricarui tip de aplicatie. Solutiile software bancare, aplicatiile pentru servere web, jocurile video, aplicatiile multimedia si de cercetare stiintifica reprezinta doar cateva dintre utilizarile pe care le poate avea acest sistem de operare.

La inceput codul sursa pentru acest sistem a fost distribuit gratuit intre organizatiile guvernamentale, centre de cercetare si universitati, din cest motiv UNIX fiind considerat primul sistem de operare cu "sursa deschisa". Pornind de la arhitectura sistemului UNIX s-au desprins cateva versiuni gratuite precum FreeBSD, OpenBSD sau Linux. Printre versiunile comerciale de UNIX se remarca: Sun Solaris, SCO si AIX.

- Instalare si configurare standard (Sun Solaris, FreeBSD, OpenBSD, NetBSD);
- Instalare si configurare serviciu mail: MTA, IMAP, POP3, webmail (cu suport pentru SASL si SSL/TSL);
- Instalare si configurare serviciu DNS/DHCP/NTP;
- Instalare si configurare serviciu WEB (cu suport pentru SSL/TSL);
- Instalare si configurare proxy HTTP;
- Instalare si configurare serviciu FTP / SSH / SSL;
- Instalare si configurare server de fisiere si de imprimanta;
- Instalare si configurare solutie de autentificare Kerberos;
- Instalare si configurare solutie OpenLDAP;
- Instalare si configurare solutii firewall si sisteme IDS/NIDS;
- Instalare si configurare solutii de management al latimii de banda (traffic shaping);
- Instalare si configurare solutie de rutare (split routing) si de acces prin VPN;
- Instalare si configurare software a dispozitivelor fizice prin recompilarea nucleului.

2. Servicii de instalare si configurare statii de lucruServicii de instalare si configurare sisteme de operare de tip desktop
- Microsoft Windows 95/98/Me;
- Microsoft Windows NT Workstation;
- Microsoft Windows 2000 Professional;
- Microsoft Windows XP Professional;
- Microsoft Windows Vista;
- Microsoft Windows 7 (Seven);
- Linux;
- UNIX;
- MAC OS X;
- Alte sisteme de operare de tip desktop la cerere.

Servicii de instalare aplicatii de tip desktop
- Aplicatii Office: MS Office 97/2000/XP/2003/2010, OpenOffice, Corel WordPerfect;
- Desktop Publishing (DTP): Adobe Photoshop/Acrobat/Illustrator/After Effects, Corel Draw;
- Medii de dezvoltare: Microsoft Visual Studio .NET, Microsoft ASP.NET, Perl, PHP, Macromedia Flash / Dreamweaver / Fireworks / Director;
- Proiectare asistata: AutoCAD, Unigraphics NX, Aveva PDMS, Catia, Mechanical Desktop;
- Utilitare precum WinZip, ACDSee, WinAce, Acrobat Reader, Flash Player;
- Alte aplicatii de tip desktop la cerere.

Servicii de protectie, devirusare si recuperare date

Servicii de instalare si configurare solutie antivirus
Securitatea si protectia datelor impotriva virusilor sunt deosebit de importante in desfasurarea activitatii unei firme. Exista aplicatii antivirus deosebit de eficiente, precum cele furnizate de Network Associates si Symantec, care ofera un control centralizat asupra intregii politici antivirus. Politica antivirus cuprinde actualizari regulate a bazei de date cu semnaturi de virusi, scanari antivirus programate local sau la distanta, rapoarte si notificari administrative cu privire la detectarea si eliminarea virusilor din retea in timp real, etc. Exista, de asemenea, si optiunea de a scana intreaga retea dintr-un singur punct, insa acest lucru trebuie programat cu mare atentie, avand in vedere ca va genera un trafic intens in retea. Aceasta tehnologie se bazeaza pe o platforma de tip clientserver in care fiecare statie de lucru devine un client, server-ul realizand de la distanta politica antivirus stabilita de administratorul de retea.

Solutii antivirus:
- Network Associates - McAfee Virus Scan;
- Symantec - Norton AntiVirus Corporate Edition;
- Computer Associates - eTrust AntiVirus;
- Softwin - Bit-Defender;
- Eset – NOD32;

Servicii de instalare si configurare solutie firewall
Protectia datelor nu se poate limita doar la o politica antivirus eficace. Ea trebuie sa aiba in vedere si alte aspecte, precum cel al granularitatii nivelului de acces pe care utilizatorii il au in retea. Incercarile de patrundere ilegala in sistem provin in 80% din cazuri din interiorul organizatiei, de aici derivand si necesitatea filtrarii traficului care circula atat in interiorul companiei (LAN/WAN), cat si prin conexiunile la Internet (WAN). Prin serviciile sale, PRO-IT protejeaza intreaga retea a beneficiarului, aici incluzand si securizarea legaturilor prin Internet pe care beneficiarul le are cu partenerii sai de afaceri.

Solutii firewall:
- Microsoft Internet Security and Acceleration Server;
- Network Associates - McAfee Personal Firewall;
- Symantec - Norton Personal Firewall;
- Zone Labs – ZoneAlarm;
- ISS - BlackICE PC Protection;
- NetFilter Framework – IPTables.

3. Servicii de mentenanta, backup si recuperare date


Protectia datelor se extinde si asupra dispozitivelor fizice de stocare a informatiei. De exemplu, uzura fizica a acestora sau o greseala din partea utilizatorului pot duce la pierderea unui volum de date vitale pentru companie. De aceea, ca solutie la arhivarea numeroaselor documente, specifice oricarei afaceri moderne, se foloseste din ce in ce mai mult stocarea electronica. In vederea stocarii sigure a informatiei, administratorul de retea are la indemna urmatoarele mecanisme:
- stabilirea unei politici stricte de acces la fisierele din arhiva electronica. In acest caz granularitatea drepturilor de acces ale utilizatorilor trebuie sa fie cat mai mare, limitandu-se astfel posibilitatea pierderii datelor din vina utilizatorilor;
- alegerea dispozitivelor fizice de stocare in functie de performanta
si de gradul de uzura fizica;
- stabilirea si mentinerea unei politici coerente de back-up. O astfel de politica bine pusa la punct poate sa intampine cu succes un dezastru in care pot exista pierderi importante de date;
- alegerea metodelor si utilitarelor adecvate pentru a recupera datele pierdute.
Servicii de instalare si configurare aplicatii in mediu restrictiv de executie
Atunci cand securitatea si integritatea documentelor in format electronic se afla pe primul loc, una din masurile cele mai des intalnite este rularea aplicatiilor software intr-un mediu restrictiv de executie. De obicei mediul restrictiv poate fi unul standard, precum fiecare cont (profil) de utilizator pe o statie de lucru sau un mediu special creat, in care un program sau serviciu este "constrans" sa ruleze si sa acceseze doar anumite resurse de care are nevoie in cadrul sistemului. Utilizarea aplicatiilor in contextul unui cont de utilizator neprivilegiat reprezinta un pas deosebit de important in mentinerea securitatii si confidentialitatii intregului sistem informatic pastrand in acelasi timp functionalitatea si stabilitatea aplicatiilor utilizate.
Din pacate, desi mediul actual de lucru este unul "multi-utilizator", foarte multe aplicatii software nu sunt inca proiectate sa ofere suport complet pentru utilizarea in mediu restrictiv de executie. Din acest motiv, astfel de aplicatii trebuiesc "fortate" sa ruleze intr-un context neprivilegiat asigurand totodata functionalitatea si stabilitatea sistemului.

Asistenta Online
  • Asistența Online este disponibilă 24 ore din 7 zile, iar apelurile telefonice începînd cu orele 9:00 pînă la 18.00 în orice zi a săptămînii.

Informatie Tehnica
  • Sisteme de operare : Cloud Linux

  • NS-uri primare :
    ns1.key.md (ip: 46.102.172.11)
    ns2.key.md (ip: 46.102.154.11)

  • Panou de control (cPanel) Autentificare
^