Oferte Web Hosting
Oferte VPS Hosting
Oferte Web Design

Consultanță în domeniul IT

Cu ajutorul tehnologiei informatiei o organizatie poate sa utilizeze resursele intr-o maniera eficienta, astfel incat sa ocupe o pozitie de frunte in raport cu firmele concurente. Cu toate acestea, aceeasi tehnologie care stimuleaza competitia, reduce costurile si imbunatateste calitatea, poate sa se intoarca impotriva organizatiei care o utilizeaza. Datorita lipsei de timp, multe firme dispun de resurse umane insuficiente pentru analiza si solutionarea tuturor problemelor legate de administrarea retelelor. Pe de alta parte datorita vastitatii domeniului IT, o organizatie poate sa aleaga o solutie bazata pe o analiza superficiala si pe date incomplete, astfel incat investitiile realizate sa nu-si atinga scopul propus.
PRO-IT este furnizor specializat de servicii si solutii IT care corespund cerintelor actuale ale unei afaceri moderne: Administrarea retelelor de calculatoare, Securitatea si protectia datelor, Consultanta IT de specialitate. Succesul companiei pe piata este determinat de oferirea acelor solutii care se potrivesc cel mai bine cerintelor clientului. Si pentru asta eforturile specialistilor PRO-IT sunt directionate spre intelegerea si rezolvarea intr-un mod optim a problemelor legate de infrastructura informatica din compania beneficiarului reusind astfel sa se adapteze si sa furnizeze cele mai bune solutii. Aria de cunostinte acoperita de specialistii companiei se intinde de la platformele Windows, Linux si UNIX si aplicatiile de pe aceste sisteme, programarea si administrarea bazelor de date sau proiectarea topologiilor de retele pana la noile tehnologii wireless. Compania a devenit cunoscuta pe plan local prin calitatea serviciilor oferite dovedindu-se a fi partenerul ideal pentru firmele care doresc sa-si dezvolte afacerile utilizand o infrastructura IT bine administrata.

PRO-IT promoveaza dezvoltarea firmelor beneficiare prin oferirea de servicii de consultanta de inalta calitate in domeniul tehnologiei informatiei. Astfel, prin preluarea de catre firma noastra a responsabilitatii cu privire la identificarea, analiza si implementarea corecta a procedurilor si tehnologiilor necesare bunei functionari a infrastructurii informatice, putem permite clientilor nostri sa se concentreze asupra activitatilor de baza si, prin urmare, sa isi concentreze eforturile pentru intarirea pozitiei lor pe piata. Mai intai, consultantii nostril realizeaza o evaluare judicioasa a resurselor hardware si software existente precum si a solutiilor posibile care indeplinesc criteriile cerute. Apoi, printr-o selectie riguroasa, este aleasa solutia care se potriveste cel mai bine cerintelor clientului.

Totodata, prin serviciile noastre de evaluare a costurilor, ajutam clientii in selectarea si implementarea corecta a proiectelor de investitii, in determinarea resurselor financiare pe care le implica diferitele variante de investitii, precum si in luarea unor decizii bine fundamentate. Astfel, ei sunt asigurati ca proiectele lor sunt atent selectate, corect implementate, la un nivel acceptabil al costurilor, in timp util si ca acestea contribuie cu adevarat la atingerea obiectivelor dorite.

Serviciile de consultanta PRO-IT se impart in trei categorii:
- Audit de securitate;
- Evaluare costuri;
- Proiectare retele.

AUDIT DE SECURITATE


Auditul de securitate reprezinta un proces deosebit de complex, in cadrul caruia sunt analizati toti factorii care influenteaza pozitiv sau negative intregul sistem informatic si implicit stabilitatea si securitatea activitatii desfasurate de beneficiar.
In cadrul procesului de audit pe care il realizam luam in considerare 4 clase majore de factori care concura la mentinerea sau schimbarea nivelului de securitate din cadrul unui sistem informatic:
1. Factori de natura software;
2. Factori de natura hardware;
3. Factori de natura organizationala;
4. Factori de natura financiara si comerciala.
Toate cele 4 clase de factori creeaza un anumit tip de mediu in care utilizatorii sunt nevoiti sa interactioneze zilnic. Acest mediu influenteaza in mod direct productivitatea personalului, este specific pentru fiecare intreprindere si poate fi ameliorat printr-un astfel de proces complex de audit.
Analiza celor patru categorii de factori se concretizeaza in doua studii separate, avand ca principal obiectiv determinarea gradului in care sistemul informatic este pregatit sa faca fata cu succes obiectului de activitate al beneficiarului, intrunind in acelasi timp un nivel optim de securitate si stabilitate:

I. Audit de securitate: evaluarea infrastructurii software
Acest tip de audit este recomandat companiilor care doresc o evaluare completa si obiectiva a intregii infrastructuri software pe care o utilizeaza.
In cadrul acestui tip de audit se determina:
• evidenta clara si obiectiva a aplicatiilor utilizate;
• gradul de risc la care este supusa intreaga infrastructura software: ansamblul aplicatiile utilizate, totalitatea documentelor in format electronic, intregul fluxul de documente in format electronic din cadrul companiei cat si din relatia beneficiarului cu partenerii sai de afaceri;
• ansamblul de metode, principii, mecanisme si instrumente prin care se poate ameliora infrastructura software a beneficiarului.

II. Audit de securitate: evaluarea infrastructurii hardware
Acest de audit este recomandat companiilor care doresc o evaluare completa si obiectiva a intregii infrastructuri hardware pe care o utilizeaza.
In cadrul acestui tip de audit se determina:
• evidenta clara si obiectiva a dispozitivelor fizice utilizate;
• gradul de risc la care este supusa intreaga infrastructura hardware utilizata ansamblul de metode, principii, mecanisme si instrumente prin care se poate ameliora infrastructura software a beneficiarului.

EVALUARE COSTURI


Investitiile in tehnologia informatiei pot avea un impact puternic asupra performantei unei organizatii. Investitiile bine planificate ce sunt atent selectate si focalizate pe atingerea obiectivelor pot ajuta foarte mult la dezvoltarea companiei, sa imbunatateasca substantial performanta odata cu reducerea costurilor. Pe de alta parte investitiile modeste, inadecvat justificate sau ale caror costuri, riscuri sau beneficii nu sunt correct determinate si administrate, pot reduce sau chiar impiedica obtinerea de performante bune in desfasurarea activitatii.

Cu toate investitiile realizate pentru dotarea cu tehnica de calcul de ultima ora, cu utilizarea unor aplicatii performante si pregatirea personalului, multe companii se confrunta cu probleme datorate informatiilor inadecvate sau sistemelor improprii desfasurarii activitatilor de zi cu zi. Adesea, investitiile in tehnologia informatiei sunt supradimensionate (costa prea mult) sau subdimensionate, aduc putine beneficii sau, mai rau, esueaza in imbunatatirea performantelor companiei beneficiare.

De asemenea, pe piata exista o convingere generala ca abilitatea unei companii de a-si imbunatatii serviciile si performanta in ansamblu depinde foarte mult de cat de bine sunt selectate investitiile in tehnica de calcul, implementate si integrate in realizarea activitatilor de baza, in atingerea misiunii companiei. Componentele hardware trebuiesc inlocuite, aplicatiile software trebuiesc actualizate sau inlocuite cu altele mai performante, un volum din ce in ce mai mare de informatie trebuie sa fie stocat si gestionat. Totodata, acest volum de informatie trebuie sa fie accesibil angajatilor din cadrul companiei, iar toate acestea se pot realiza doar printr-o administrare corecta a tehnicii de calcul prin intermediul serviciile noastre. Prin serviciile noastre de evaluare a costurilor ajutam clientii in selectarea si implementarea corecta a proiectelor de investitii, in determinarea resurselor financiare pe care le implica diferitele variante de investitii, precum si in luarea unor decizii bine fundamentate. Astfel, clientii nostril sunt asigurati ca proiectele lor sunt atent selectate, corect implementate, la un nivel acceptabil al costurilor, in timp util si ca acestea contribuie cu adevarat la atingerea obiectivelor dorite.

PROIECTARE RETELE


Retelele de calculatoare au devenit un element indispensabil in cadrul oricarei companii. Aceste sisteme complexe alcatuite din cabluri, rackuri, switchuri, routere, statii de lucru, statii server, etc. asigura infrastructura de comunicatii in interiorul oricarei firme. Companiile incep astfel sa considere propriile retele ca un avantaj competitiv in fata concurentei si, ca atare, isi focalizeaza eforturile in dezvoltarea performantelor acestora sau cel putin in mentinerea lor in parametri normali. De aceea, trebuie evaluata in mod continuu infrastructura retelelor de calculatoare din cadrul companiilor, pentru ca acestea sa indeplineasca cerintele impuse de o afacere moderna, sa fie anticipate nevoile viitoare si sa intruneasca un nivel optim de securitate si stabilitate. Prin serviciile noastre acordam asistenta clientilor in construirea de noi retele de calculatoare sau in reproiectarea celor existente. Specialistii nostri analizeaza mai intai mediul in care functioneaza sau va functiona reteaua, arhitectura si performantele curente ale acesteia pentru a determina schimbarile necesare in vederea minimizarii costurilor operationale si a riscurilor. Ulterior se vor determina solutiile alternative necesare satisfacerii cerintelor impuse de specificul firmei beneficiare, de practicile in domeniu, de nevoile utilizatorilor finali, precum si de cerintele de trafic si de performanta ale retelei. Colaborarea cu noi se bazeaza pe recomandarea celor mai bune standarde si practici in domeniu si, totodata, pe utilizarea celor mai bune aplicatii software care sa asigure retelei conditii de maxima siguranta, scalabilitate si functionare in parametri normali.

Beneficii:
• Imbunatatirea eficientei retelei;
• Reducerea complexitatii retelei;
• Ameliorarea securitatii, sigurantei si a gradului de disponibilitate a
retelei;
• Recomandarea si utilizarea celor mai noi tehnologii.


Asistenta Online
  • Asistența Online este disponibilă 24 ore din 7 zile, iar apelurile telefonice începînd cu orele 9:00 pînă la 18.00 în orice zi a săptămînii.

Informatie Tehnica
  • Sisteme de operare : Cloud Linux

  • NS-uri primare :
    ns1.key.md (ip: 46.102.172.11)
    ns2.key.md (ip: 46.102.154.11)

  • Panou de control (cPanel) Autentificare
^