Oferte Web Hosting
Oferte VPS Hosting
Oferte Web Design

Definiția de funcționare a unei rețele client/server și a unei rețele WWW

Categoria: Blog

 

Definiția de funcționare a unei rețele client/server și a unei rețele WWWReţeaua client/server 

 

Reţeaua de acest tip foloseşte un calculator separat (server), de regulă performant, care este calculator “central”, care lucrează cu toate fişierele şi efectuează serviciile de tipărire pentru mai mulţi utilizatori. Calculatorul oferă răspunsuri rapide clienţilor, asigură cea mai bună protecţie a datelor din reţea şi folosesc un sistem de operare avansat (de exemplu: Ubuntu Server, FreeBSD, Windows Server, etc.). O reţea poate avea mai multe servere. Clienţii din reţea sunt calculatoare conectate la server, puternice sau cu putere redusă, ca viteză de lucru, capacitate de memorie, etc.

 

Reţeaua INTERNET şi reţeaua WWW

Internet este o “reţea de reţele”, cu zeci sau sute de milioane de calculatoare, dispuse pe întregul glob, staţionare sau mobile, reţea ce deţine cantităţi uriaşe de informaţii, din care foarte multe pot fi consultate fără restricţii, iar unele contra cost sau numai cu diferite parole de acces. Fiecare individ care posedă un calculator cu modem cu viteză de transmitere de cel puţin 14,4 kbps (kilobiţi pe secundă, viteza indicată fiind cea minimă pentru Internet, o linie telefonică fixă sau mobilă, se poate conecta la această mare reţea prin intermediul unei firme furnizoare de servicii Internet (Moldtelecom, Starnet, etc.). În cadrul reţelei Internet poate fi folosită poşta electronică sau pot fi consultate site-uri ale reţelei WWW.

 

Reţeaua World Wide Web, denumită Web sau WWW, este partea cea mai dezvoltată din internet. A fost creată în 1989, la centrul european de cercetări nucleare. Reţeaua este bazată pe grafică, fiind folosit un limbaj special, HTML (Hypertext Markup Language – limbaj de marcare pentru hipertext). Cu un click pe textul sau imaginea grafică cu o anumită codificare se ajunge la alte documente denumite pagini Web (Web pages), unde se pot vedea imagini, text, videoclipuri, se pot asculta mesaje vocale. Pe ecranul propriului calculator pot fi aduse imagini din toată lumea sau informaţii referitoare la orice domeniu de activitate. Totul este să “salvaţi” pe hard-diskul calculatorului propriu. 

 

Accesul la o pagină Web, a unui site Internet (site-urile fiind constituite din pagini Web) se poate face printr-un program, ca de exemplu Mozilla Firefox sau Google Chrome, Opera. Fiecare site are o adresă formată din grupuri de litere, ca de exemplu http://www.key.md, pentru compania noastră. Deci folosind orice program care oferă posibilitatea de a naviga pe Internet, putem accesa orice adresă de site cunoscându-i, bineînţeles, numele prin introducerea acestuia pe bara de adresă din fereastra deschisă cu ajutorul programului respectiv. Ultimele două litere pot reprezenta ţara (ro pentru România, md pentru Moldova, de pentru Germania, uk pentru Marea Britanie, etc.), tipul organizaţiei (com pentru comercială, edu de la education pentru instituţii de învăţământ, etc.). Pe diferite site-uri ale reţelei internet putem crea propriile adrese de e-mail, folosind diferite opţiuni. Numele adresei de e-mail are în componenţă un simbol @ (A rond) aflat între numele dat de utilizator adresei şi numele site-ului respectiv.

Asistenta Online
  • Asistența Online este disponibilă 24 ore din 7 zile, iar apelurile telefonice începînd cu orele 9:00 pînă la 18.00 în orice zi a săptămînii.

Informatie Tehnica
  • Sisteme de operare : Cloud Linux

  • NS-uri primare :
    ns1.key.md (ip: 46.102.172.11)
    ns2.key.md (ip: 46.102.154.11)

  • Panou de control (cPanel) Autentificare
^